PREMIERE: Sascha Braemer vrti kaleidoskop boja u remiksu dua CENTVRIES

CENTVRIES_1_1200x630

Psihodelični obrt i napetost!

Posle premijernog izdanja “Aphrodite”, CENTVRIES najavljuju svoj novi singl “Tension”. Pokrenuti željom da transformišu svoju viziju u zvuk, od 2015. godine stvaraju atomsferičnu muziku pojačanu živopisnim ritmovima. Uticaje vuku iz grčko-rimskih simbola, dok im tekstovi odišu jedinstvenom sentimentalnošću.

CENTVRIES se vraćaju na nemački BEANS & BACON koji promoviše kvalitetan house zvuk. Etiketa broji 21 izdanje i objavila je radove koje su potpisali producenti Adam Stacks, JXH, Rewach i Copyrider među brojnim ostalima.

Zaduženja da ovu pesmu remiksuju dobili su Sascha Breamer, Jan Dalvik i Luis Ake koji su dodali pulsirajući klupski element i dali novi, mračniji okret na priču u svojim verzijama. Celokupan EP odaje utisak napetosti koja raste kroz izdanje, bilo to kroz evoluciju esida u verziji Jana Dalvika i Luisa Ake ili laganim naglašavanjem progresije glavne melodije i sabijanjem atmosfere u originalnoj numeri.

Remiks Sasche Braemera počinje ljuljajućim elektro basom koji prati ravnomerni pulsirajući ritam. Pojava činela i glavne melodija naglašava osećaj okretanja, nakon čega stringovi pesmu pretvaraju u svojstveni kaleidoskop boja. Kada psihodelija trake dostigne svoj vrhunac, glavna melodija počinje da šeta na sve strane, te se nakon brejka i pojave vokala kompozicija polako razlaže i vraća u prvobitno stanje iz koga je krenula.

“Tension” izlazi 21. avgusta na nemačkoj house etiketi BEANS & BACON čije je ovo 22. izdanje, a svoju kopiju možete nabaviti OVDE.