VIDEO: Emocije slušatelja muzike pretvorene u psihodelična umjetnička djela

Awake-Your-Curiosity-Experiment_Grolsch_Awake-festival-2017

"Awake Your Curiosity Experiment"

Biznis i novac nametnuti su kao ultimativne životne vrijednosti, a posljedice su katastrofalne i vode do potpunog zanemarivanja nas samih i naših iskonskih potreba. No, čini se da je poznati pivski brend Grolsch pronašao odgovor: uzmite vremena za slušanje muzike, po mogućnosti uz hladno pivo!

Grolsch je uz pomoć rumunjske digitalne agencije Kubis Interactive podvrgnuo zanimljivom eksperimentu 14 ispitanika, a cilj je bio pokazati kako mozak kreativno reagira na muziku. Naime, s povezom preko očiju i neuro slušalicama na glavi “pokusnim kunićima” su mjerili stupanj opuštenosti i pažnje, ali i intezitet moždanih valova dok su bili izloženi live svirci lokalnog rock benda.

Eksperiment naziva “Awake Your Curiosity Experiment” pretvorio je moždane valove nastale slušanjem muzike u 14 jedinstvenih umjetničkih djela. Ljudske misli transformirali su u brojeve, a brojeve u psihodeličnu vizualnu umjetnost. “Ljudski um je vrlo kreativan kada je koncentriran na glazbu”, dodaje ekipa iz Grolscha.

No, to nije bio kraj eksperimenta. Ugodna svirka benda prekinuta je zvukovima kojima smo svakodnevno bombardirani poput buke ulice, sirena i zvonjave mobitela, a promjenu i drastičnu reakciju mozga na takav stimulus možete pogledati u videu:

Eksperiment je ujedno i dio promocije rumunjskog Awake Festivala kome je Grolsch glavni sponzor.