Avicii progovorio o otkazivanju svih nastupa, alkoholizmu i svađi s Madonnom

Demoni EDM scene

Dok cijeli svijet vrti njegov novi uspješni EP “Avīci (01)”, EDM švedska superzvijezda Avicii u introspektivnom intervjuu za Rolling Stone magazin otvoreno priča o svom alkoholizmu te pojašnjava razloge koji stoje iza njegovog naglog prestanka s javnim nastupima.

Beskompromisna utrka za uspjehom i zaradom ugrozila je njegovo fizičko i mentalno zdravlje, nakon čega se okrenuo čitanju filozofskih tekstova koji su mu pomogli shvatiti da je njegovo emocionalno stanje bitnije od novca i slave. Raskinuvši odnose sa svojim managerom koji je njega, Tima Berglinga, pretvorio u Avicii brend, okrenuo se mirnijem načinu života.

“Gledao sam novi dokumentarac o Beatlesima te vidjevši određene dijelove filma pomislio sam: “Oh, nisam jedini koji se tako osjeća”. “Zašto, k vragu, ne mogu uživati poput drugih DJ-a?” Ali počinjem shvaćati da većina DJ-a koja se doima uzbuđenima za vrijeme vlastitih nastupa u biti razmišlja poput mene”.

Osvrnuo se i na čitavu EDM scenu za koju smatra da je motivirana isključivo novcem, usprkos činjenici što je i sam postigao planetarni uspjeh unutar tog žanra. Stres, intezivan rad, fizička bol, nekoliko operacija i problem s alkoholom doveli su do toga da se EDM superzvijezda ne može zauzeti za sebe i reći ne nasrtljivim promotorima.

Osvrnuo se i na svađu s Madonnom koja se desila za vrijeme suradnje na njezinom posljednjem studijskom album Rebel Heart. Naime, što zbog nastupa, što zbog brige o vlastitom zdravlju, Bergling je zanemario snimanje njezinog albuma u posljednjim fazama. Na kraju je Madonna u potpunosti promijenila pjesme u suradnji s njezinim prijateljima Diplom i Kenye Westom. Po izdanju albuma kazao za svoje verzije pjesama su više “catchy” s čime su se fanovi složili.

“Sada imam više vremena za boraviti u studiju, želim naučiti mnogo o drugim žanrovima. To je ono što najviše volim, na primjer, imati sessione s Nile Rodgersom i stjecati uvid u muziku, to je neprocjenjivo”.