Studentica istražuje Underground Resistance za potrebe doktorata i treba vašu pomoć

Underground-Resistance_1_1200x630

Tema je Detroit i Afroamerička techno muzika

Underground Resistance, poznati još i pod skraćenicom UR, muzički je kolektiv iz Detroita
kojeg su krajem 80-ih osnovali Jeff Mills i Mike Banks, a koji su u estetiku lokalnog techno zvuka inkorporirali poruke o društvenim, političkim i gospodarskim problemima.

Za razliku od dotadašnjeg techna, UR su svojom porukom željeli doprijeti do nižeg sloja lokalnih Afroamerikanaca i ohrabriti ih da se izvuku iz siromaštva. Vrlo brzo su postali sinonim za beskompromisnost i politički angažman militantnog predznaka, odbijali su komercijalizirati svoj prljavi techno zvuk, što je evidentno na njihovim pločama gdje izražavaju svoju neovisnost o velikim izdavačkim kućama.

O njihovom utjecaju svjedoči i najnovije istraživanje o recepciji njihove muzike i poruke diljem svijeta. Prikupljeni odgovori bit će korišteni u istraživanju studentice koja piše doktorat na temu Detroit i Afroamerička techno muzika u populacijskoj geografiji.

Ekipa iz Underground Resistancea je pozvala svoje sljedbenike da sudjeluju: “Provjerite istraživanje! Doktorandica traži vaše mišljenje o UR. Recite joj što mislite!”

Anketu možete ispuniti OVDJE.