Nova knjiga fotografija razvratnog Studia 54

Studio-54_MIchael-Jackson_Adam-Scull-Photolink-Newscom_1200x630

Nekadašnji hram glamura, bluda i hedonizma u tvrdim koricama

Studio 54 je bio i ostao sinonim za razvrat, konzumiranje droge i glamurozne partije, a uoči četrdesete godišnjice od velikog otvaranja 1977. osvanula je nova fotoknjiga Iana Schrager, suosnivača ovog kultnog njujorškog kluba.

U fotoknjizi se nalaze mnoge zvijezde kao što su Michael Jackson, Grace Jones, Diana Ross i David Bowie, koje su neke od svojih najluđih večeri za vrijeme disco groznice provodile upravo ovdje. Na fotografijama se pojavljuje čak i sadašnji predsjednik SAD-a, Donald Trump, usprkos tvrdnjama da nikada nije bio na plesnom podiju.

U knjizi je napisao: “Studio je bilo glamurozno mjesto. Bilo je uzbudljivo ulaziti u klub. Bio si poput djeteta širom otvorenih očiju u dućanu sa slatkišima. Sve je bilo naelektrizirano. Bilo je lijepih žena i vrućih tipova posvuda. Bilo je kao da nitko o ničem ne mari. Energija je unutra bila zapaljiva. Bio si slobodan, bezbrižan i mogao si se potpuno opustiti. To je bio hram. Osjećao si se zaštićeno i sigurno”.

Pogledajte neke od fotografija iz knjige Studio 54 koju je objavio Rizzoli Books, na kojima se nalaze Michael Jackson koji slavi svoj 19. rođendan, Mick Jagger, Liza Minnelli i drugi.

Studio-54_A-ballet-of-mopeds_Sonia-Moskowitz Studio-54_Holston-Andy-Warhol_Roxanne-Lowit Studio-54_Lisa-Minnelli-Vincente-Minneli-Dustin-Pittman Studio-54_MIchael-Jackson_Adam-Scull-Photolink-Newscom Studio-54_Mikhail-Baryshnikov-Bianca-Jagger-Mick-Jagger_Rose-Hartman Studio-54_moon-spoon_Neal-Slavin Studio-54_NYE-1979_Martha-Cooper Studio-54_people_Dustin-Pittman Studio-54_Steve-Rubell-Ian-Schrager_Photofest

Foto: Martha Cooper, Rose Hartman, Photofest, Dustin Pittman, Adam Scull, Neal Slavin, Sonia Moskowitz