Techno orkestar u amsterdamskoj crkvi iz 15. stoljeća

De-Waalse-Kerk-Amsterdam_5_1200x630

Carl Craig izvodi techno simfoniju u crkvi odlične akustike iz Red Light Districta

U okviru Amsterdam Dance Eventa crkva De Waalse Kerk iz 15. stoljeća poslužiti Carlu Craigu za izvedbu njegovog odlično prihvaćenog albuma Versus, ali u adaptiranoj, simfonisjkoj verziji za šest muzičara, među kojima će biti pianist i aranžer Francesco Tristano, ali i Craig glavom i bradom.

De-Waalse-Kerk-Amsterdam_4

Carl Craig je jedan od zlatnih izdanaka “Motor Cityja” te se smatra jednim od najbitnijih figura detroitske techno scene druge generacije. U težnji da pomiče granice techno zvuka, osnovao je internacionalni Detroit Music Festival, ali i fundaciju 501-C3 kojoj je cilj potaknuti djecu da istražuju nove oblike underground glazbe. “Želim proizvesti glazbu koja se podjednako može prilagoditi klubovima ali i klasičnim orkestrima i jazz ansamblima”, sažeo je.

Čitav proces adaptacije otkriva svevremenost Craigovih traka kao što su “At Les” i “Darknes”, ovaj put u napetim, ali krhkim aranžmanima. Album Versus je logičan rezultat njegovog opusa koji je prepun referenci na djela drugih izvođača kao što su LCD Soundsystem, Hot Chip, Caribou i Yello, ali i izleta u jazz i klasiču glazbu.

“Carl Craig presents Versus Synthesizer Ensemble” održat će se 21. listopada u 20:30 sati, dok se vrata otvaraju u 19:30 sati, a ulaznice po cijeni od 30 eura možete kupiti OVDJE.

De-Waalse-Kerk-Amsterdam_5