Julian Assange drži govor na Elevate Festivalu u Grazu

Julian-Assange_1200x630

Uz nastupe zvučnih glazbenih imena, festival komentira politiku u okviru ovogodišnje teme "Rizik i hrabrost"

Austrijski Elevate Festival koji najavljuje svoje 14. izdanje u razdoblju od 28. veljače do 4. ožujka, definitivno je jedan od najspecifičnijih europskih događaja. Glazbeni dio festivala suvremene muzike održat će na brdu Schlossberg u centru Graza, kao i veći dio prezentacija, radionica, predavanja i filmskih projekcija iz sfere političkog diskursa i aktivizma.

Tema novog izdanja su rizik i hrabrost, dva temeljna pojma modernog doba koja predstavljaju osbonu odgovornost, napredak i angažman.

Prva potvrđena imena glazbenog programa su Ben Frost i MFO, John Maus, Peter Broderick, DJ Deeon, Mike Servito, Umfang, Marco Passarani i Objekt.

Ono što posebno privlači pažnju je najavljeni govor poznatog zviždača i osnivača Wikileaksa, Juliana Assangea, koji će se obratiti publici putem video prijenosa ravno iz ekvadorske ambasade u Londonu u kojoj se nalazi od 2012. godine. Da podsjetimo, preko Wikileaksa je objavljena velika količina dokumenata neugodnih po brojne svjetske vlade, tako da glavnom čovjeku prijeti dugogodišnji zatvor ukoliko odluči izaći iz zgrade ambasade.

Ostali govornici su Sarah Harrison, Renata Avila, Angela Richter, Voina, Raul Zelik, Amandine Le Pape, Martin Balluch i Ksenia Ermoshina.

Naš izvještaj s Elevate Festivala iz 2014. možete pročitati OVDJE, a iz 2015. godine OVDJE.

Svoju Early Bird kartu možete nabaviti OVDJE.