M.I.A. dolazi u Zagreb

MIA_1_1200x630

Energična glazbenica i politička aktivistica govorit će na novom Filozofskom teatru

Britanska reperica M.I.A. dolazi u Hrvatsku, ali ovog puta kao gošća ovogodišnjeg Filozofskog teatra koji se održava u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Energična umjetnica poznata po osebujnim i provokativnim videima, čiji tekstovi pršte od političkog angažmana, do sada je isporučila pet studijskih albuma, a jedina je izvođačica u svijetu koja iza sebe ima nominiracije za nagrade Oscar, Grammy i Mercury.

“Još otkada smo pokrenuli Filozofski teatar, najavili smo da ćemo uvijek pokušavati izaći iz očekivanih okvira i temama i odabirom gostiju. Ako danas na umjetničkoj sceni postoji netko tko je izašao iz svih očekivanih okvira, onda je to definitivno M.I.A. Ovo je prvi put da dolazi u Hrvatsku i iznimno mi je drago što upravo s njenim nastupom otvaramo novu sezonu Filozofskoga teatra. S obzirom na to da ni jači glazbeni festivali još nisu uspjeli dovesti M.I.A. u širu regiju, sugeriram da požurite po karte”, kazao je urednik Filozofskoga teatra Srećko Horvat.

Tako će se planetarno popularna zvijezda, koju je Times svrstao među sto najutjecajnijih osoba na svijetu, pridružiti podužem popisu gostiju Filozofskog teatra 19. studenoga, među kojima se nalaze Slavoj Žižek, Vanessa Redgrave, Yanisa Varoufakis i Thomas Piketty.