PREMIERE: AFFKT izbacuje “Vertigo” za vrtoglavi rejv

AFFKT_2017_by_Vincent_Vandries_1_1200x630

"Nesumnjivo najhipnotičnija traka koju sam ikada napravio"

Marc Martinez Nadal, vlasnik Sincopat etikete, na svom zvuku pedantno radi još od 2008. godine, a mnoštvo žanrova, mjesta, osoba i kultura generiralo je njegov alias AFFKT pod kojim je španjolski producent mogao slobodno eksperimentirati i razvijati svoj šaroliki i energični izričaj.

Uzevši najbolje od datoteka glazbe koja ga je formirala, isporučio je svoj jedinstven zvuk za etikete kao što su Suara, Toolroom, Kling Klong & Noir Music, Selador i Sincopat. Jednom riječju, španjolski producent je posvetio svoj život sintezi raznih utjecaja zbog čega se uvelike izdvaja od današnjih stereotipa.

AFFKT najavaljuje novi techno EP “Vertigo”, svoj prvijenac za Sianov Octopus Recordings iz Barcelone, odnosno njihovu podetiketu Octopus Black, koji izdaje modernu techno muziku. Na EP-iju se nalaze tri trake: “Monopol”, “Triangle” te na kraju hipnotični “Vertigo” koji premijerno predstavljamo. U nastavku pročitajte kako ga autor opisuje:

“Vertigo” je nesumnjivo najhipnotičnija traka koju sam ikada napravio; ideja od samog starta je bila prenijeti istinski osjećaj vertiga:

Iluzorni osjećaj da se predmeti vrte ili pomiču oko nekoga ili da netko kruži u prostoru; razlog je tome određena promjena dijela uha koja regulira ravnotežu centralnog živčanog sustava.

Ali ponekad, u biti vrlo često, čak ni riječi nisu dovoljne za opisati muziku koju osjećam, “Vertigo” je traka koju možete doživjeti na različite načine, ovisno o tome kako se osjećate u određenom trenutku, tako da je najbolje da zaboravite opise i napravite sljedeće: zatvorite oči i plešite!

Sianov zvuk je za mene inspiracija, tako da sam osobno vrlo ponosan na moj prvi EP koji je objavio Octopus, a koji opisuje moju tamnu i techno stranu, ali ne samo to. 🙂

EP “Vertigo” izlazi 20. studenog za Octopus, a prednarudžbu možete riješiti OVDJE.