Nakon 27 godina upitna lokacija Burning Man svetkovine

Burning-Man_Black-Rock-City_aerial-view_1_1200x630

100,000 Burnera gubi pijesak pod nogama?

Planetarno popularni događaj postapokaliptične atmosfere Burning Man odavno je prerastao u jedno od najpoznatijih godišnjih okupljanja današnjice, no zajednicu burnera zabrinula je mogućnost da se organizatorima ne produži ugovor o korištenju lokacije u Black Rock pustinji na kojoj se festival održava već 27 godina.

Organizatori Burning Mana će 2019. nastojati produžiti ugovor s Uredom za upravljanje zemljištem za novih 10 godina koncesije, zbog čega će morati proći kroz proces evaluacije utjecaja eventa na okoliš čemu ovogodišnja epizoda s 5 tisuća napuštenih bicikala ne ide u prilog, a čime je prekršen Burning Man postulat o poštovanju okoliša – “ne ostavljajte nikakav trag”.

“Naš rast je bio pažljivo planiran kroz godine što nam je pomoglo da potvrdimo kohezivnost i održivost nas kao organizacije, događaja i kulture”, kazala je u priopćenju Burning Man ekipa.

Obzirom da postoji mogućnost da je sljedeće izdanje s temom “I, Robot” ujedno i posljednje na kultnoj lokaciji, krajnje je vrijeme da krenete odmah planirati svoju pustinjsku avanturu.

Ukoliko Burning Man ne ishodi potrebnu dozvolu, postoji mogućnost seljenja na privatno zemljište, čemu organizatori nisu u potpunosti skloni, jer taj potez za sobom nosi neke druge izazove. Ishod cijele priče ćemo saznati na proljeće 2019. godine.