VIDEO: Mašina za haluciniranje pruža realističan trip

Hallucination-Machine_Deep-Dream_1200x630

Iskrivite percepciju u virtualnoj stvarnosti uz pomoć umjetne inteligencije

Mogućnosti spajanja virtualne stvarnosti i umjetne inteligencije su beskrajne, stoga je tim znanstvenika sa sveučilišta u Sussexu s ciljem proučavanja djelova mozga koji reagiraju na izmijenjenu stvarnost izradio uređaj “Hallucination Machine” koji uz pomoć najmodernijih tehnologija manipulira vašu stvarnost te vas odvodi u kraljevstvo halucinacija bez halucinogenih supstanci kao što su psilocibin ili LSD.

“Sve u svemu, “Hallucination Machine” predstavlja novi moćan alat koji uvelike doprinosi povratku istraživanja izmijenjenih stanja svijesti”, kazala je ekipa sa sveučilišta u Sussexu, koja je umjesto za LSD-ijem posegnula za virtualnom stvarnosti i Googleovim sistemom Deep-Dream.

Nakon gledanja panoramskog videa Sussex Uni kampusa izmijenjenog u Deep-Dream sistemu, 12 ispitanika je imalo osjećaj da je pod utjecajem psilobicina, psihodeličnog alkaloida iz grupe triptamina, kako prenosi International Business Times.

“Mi haluciniramo cijelo vrijeme”, kazao je neuroznanstvenik Anil Seth, “Ali samo kada se usuglasimo oko naših halucinacija, onda to možemo nazvati stvarnošću”.