Evo koliko će vas koštati sedmodnevna Burning Man avantura

Trey Ratcliff

Avionska karta, ulaznica, bicikl, prva pomoć, LSD...

Privremeni grad Black Rock City u srcu surove pustinje u Nevadi ponovno će biti svjetski epicentar Burning Man futurističkog rejva u razdoblju od 26. kolovoza do 03. rujna s temom “I, Robot”, prema nazivu kultne zbirke znanstvenofantastičnih kratkih priča autora Isaaca Asimova.

Sigurno ste se više puta zapitali koliko je novaca potrebno izdvojiti za tu sedmodnevnu avanturu života i pridružiti se masi od 70,000 do 100,000 rejvera, a deatljan odgovor nam je pružila ekipa iz Time Money portala, došavši do sveukupne cifre od 2,348 dolara u što su ubrojeni troškovi ulaznice za festival, avionske karte, LSD od kojeg će vam vatromet biti puno ljepši i druge živežne namirnice, međutim avionske karte iz ovog dijela Europe su nešto skuplje, što bi značilo da se ovaj troškovnik penje na nekih 3,000 dolara.

U nastavku izdvajamo neke od najnužnijih stavki, a cijelu listu koja se sastoji od potrebnijih i manje potrebnih stavki možete pogledati OVDJE.

Avioska karta do Rena u Nevadi: cca 1000$
Ulaznice za festival: 450$ + pristojba
Najam automobila sa aerodroma u Renu: 130$
Propusnica za automobil: 80$
Kutija prve pomoći: 20$
Maska za zaštitu od prašine: 16$
Vreća za spavanje: 37$
Čepići za uši: 5$
Krema za sunčanje: 10$
Polovni bicikl: 65$
Kostimi: 250$
36 boca Corone: 42$
LSD: 80$
Marihuana: 50$

Victor Habchy svojim je objektivom ovjekovječio Burning Man u 53 nadrealne fotografije koje možete pogledati OVDJE, a kako izgleda divlji život posjetitelja u pustinji možete pogledati u 66 fotografija OVDJE.