Filmski studio iz 1920-te pretvara se u “šizofrenični” noćni klub

The-Prada-Double-Club-Miami_1200x630

Carsten Höller otvara "The Prada Double Club Miami"

Belgijsko-njemački umjetnik Carsten Höller je u sklopu Art Basela u Miamiju pretvorio bivši filmski studio iz 1920. godine u noćni klub u koji možete ući isključivo s pozivnicom i to u trajanju od 5. do 7. prosinca.

“The Prada Double Club Miami” je podijeljen na dva kontrastna prostora od kojih u jednom prevladavaju tmurne i melankonične boje, dok je drugi uređen poput tropskog krajolika. Glazba je također u opoziciji – u tropskom dijelu gostuju muzičari s Floride, Kariba i Južne Amerike, dok se u crno-bijelom dijelu vrti elektronička glazba.

“Želim da se gostima čini da su jedini element u boji u monokromatskom dijelu kluba koji ima samo sive, crne i bijele, kao da je strani element u crno-bijelom filmu – te da se osjeća blijedo u hiper-polikromatskoj drugoj strani gdje Tropi udaraju svom snagom”, kazao je Höller o svom klubu koji naziva “šizofreničnim”.

Höller iza sebe već ima sličan projekt – “The Double Club” u Londonu, gdje je viktorijansko skladište pretvorio u spoj umjetnosti i glazbe.