Klaberi “oduševljeni” novim testom na droge na ulazu u klub

Morpho-Detection-s-Itemiser-DX-826251553975_1200x630

Kako bi se vi osjećali?

Noćni klub Circle iz Lincolnshire udružio je snage s lokalnom policijom u okviru nove kampanje koja nosi ime “Operacija oslobođenje”, a kojoj je cilj ovakav tip suradnje ostvariti i s drugim lokalnim klubovima. Naime, na samom ulazu u objekat postavljene su sprave za testiranje gostiju na ilegalne supstance koje analiziraju rezultate brisa ruku. Riječ je o prvom klubu na tom području koji se odlučio na ovakvu suradnju.

“Sprava očitava briseve i pokazuje je li bilo kontakta s ilegalnim drogama. Sprava je kalibrirana tako da testira širok spektar droga koje se uvelike koriste uključujući kokain, ekstazi i amfetamin. Policija je pričala s onima koji su na testu bili pozitivni, a kada je bilo osnove pretražili bi ih pod sumnjom posjedovanja droge”, kazao je narednik Kim Enderby, želeći upoznati javnost s načinom na koji sprava funkcionira.

“Prije operacije smo uzeli bris svih površina unutar kluba, tako da je uprava bila upoznata s mjestima unutar objekta na kojim su se ilegalne droge koristile. S ovim informacija oni su u mogućnosti primijeniti odlučne mjere s ciljem spriječavanje sličnih aktivnosti.”

Gostima kluba je navodno bilo zadovoljstvo dati bris ruku. Kako bi sve vi osjećali da vas testiraju i eventualno dodatno pregledaju?