WAXX TRAX slavi 4. rođendan u klubu Drugstore, dolaze In Aeternam Vale i nthng

Drugstore_by-Boris-Miletić_1200x630

3 odaje, 7 sati tehna, 14 nastupa, 19 izvodjača

Beogradska izdavačka kuća WAXX TRAX proslavlja svoj četvrti rođendan ove subote u klubu Drugstore uz nastupe najuticajnije ličnosti francuskog tehna In Aeternam Vale i misterioznog holandjanina teškog koraka nthng. Drugstore će za ovu priliku raditi u punom kapacitetu kako bi ugostio 14 nastupa u koje će biti uključeno 19 izvođača.

In Aeternam Vale je oformiran kao bend 1983. godine od strane Lorana Prota i Paskala Obera, dok danas Loran samostalno manipuliše talase utvarnog tehna. O uticaju koji je IAV izvršio na producente današnjice, dovoljno govore izdanjana za kultne etikete Minimal Wave, Jealous God i Contort Records – svojim nedavnim izdanjima i reizdanjima pokazali su koliko se danas cene muzičari koji su nekada bili toliko ispred svog vremena.

Inspirisacija misterioznog producenta iz Amsterdama, nthng leži u počecima tehna i trensa. Tektonski bitovi, opijajuće melodijama koje se gube sa prvim zracima jutarnjeg sunca i ubrzanje BPM-a definišu zvuk koji je predstavio na svojim izdanjima za Mörk, pod-etiketu uvažene izdavačke kuće Lobster Theremin – mračan zvuk kao stvoren za “katedralu”.

Od trenutka kada je pokrenut velikom žurkom u klubu Drugstore pre četiri godine, WAXX TRAX objavio je skoro 50 izdanja i predstavio publici izvodjače kao što su Kid Only, French Phil, Zonal, Ijon Muça, Gars, NEUTRON, JIZZ, Dark Beat DJ, Danijel Kevic, Martinez & Quadelli, Rekonside, kao i prava osveženja na sceni i podmladak domaće etikete Matej Rusmir, AASKA i Luuk De Jung, koji će nastupiti u maloj sobi kluba Drugstore.

WAXX TRAX je platforma koju je osnovao Bojan Musulin 2013. da bi imao potpunu slobodu da se iskaže kao umetnik u svim svojim muzičkim formama, te i da pomogne drugim umetnicima da urade isto. Do sada su na WAXX TRAX objavljena dva Neutronova albuma, “Lost Tracks” i “Substance”, dok će treći, najnoviji album “Structure” biti premijerno objavljen na dan žurke 16.12.

Limitirani broj karata po ceni od 500 rsd se prodaje u “ŠŠ” baru do subote u 20 časova, dok će cena karta na ulazu u klub iznositi 600 / 800 rsd.

Foto: Boris Miletić