Hoće li umjetna inteligencija dostojno zamijeniti DJ-a?

Software se sve dublje integrira u naše živote

Hoće li DJ profesija izumrijeti? Umjetna inteligencija ima ozbiljan plan preuzeti tron i zauzeti njihove jedine pultove.

Umjetna inteligencija se sve dublje integrira u naše živote, a njezina primjena u svijetu muzike sve je očitija, tako se sada na tržištu našao novi software Djay Pro 2 tvrtke Algoriddim, koji se povezuje sa Spotify premium računom korisnika, omogučujući miksanje traka unutar same aplikacije ili putem eksternih hardwarea u realnom vremenu. Osim toga aplikacija ima i sposobnost selektirati trake s vašeg iTunesa prema ugođaju ili tipu glazbe.

Premda su DJ-evi imuni na ovakav tip inovacija, izvjesno je da će neke nove generacije objeručke prigrliti umjetnu inteligenciju i dopustiti joj da zajedno sa svojim kolegicama vrti na nekom masivnom festivalu pred prepunim gledalištem.

Podsjetimo da je nedavno izašla i DJ aplikacija za miksanje Vinyl Reality, koja omogućuje korisnicima realistično miksanje ploča unutar kraljevstva digitalne stvarnosti njemačke kompanije EntroPi Games