Laurent Garnier: Današnji techno izvođači u trendu sinovi su Jeffa Millsa

Laurent Garnier at the Red Bull Music Academy in Paris, October 25 to November 27, 2015 // Jacob Khrist / Red Bull Content Pool // P-20151028-00320 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Veliki francuski umjetnik u intervjuu o svojih 30 godina karijere

Producent i DJ Laurent Garnier, suvlasnik etikete F Communications osnovane još 1994. godine, obilježava tri desetljeća karijere koju je započeo kao DJ u Manchesterskom klubu The Hacienda 1987. godine. U intervjuu za Billboard, Garnier se osvrnuo na svoje početke, te na scene Londona, Manchestera i Pariza, ali i na tekuće trendove house i techno zvuka s kojima nije pretjerano oduševljen.

“The Hacienda je bila zlatna i sjajna, a ja sam video njezinu eksploziju, i stigao sam prije toga”, kazao je Garnier, koji se preselio u Manchester iz Londona sa svega 19 godina. “London je mogao ponuditi sve, kada sam stigao ovdje pomislio sam, ako nema noćnog života s kojim se mogu povezati umrijet ću. Onda se dogodila priča, stigla je house muzika i pffft, bilo je to poput šake u lice!”

Garnier smatra da je scena u Parizu trenutno znatno interesantnija od berlinske, te dodaje da je bilo potrebno punih 14 godina da glavni grad Francuske prihvati house zvuk, za što je uvelike zaslužan Garnier osobno i nekolicina njegovih istomišljenika. “Pariz nikada nije bio zdraviji nego što je sada, posljednjih pet, šest godina”, kazao je. “Ima mnogo novih klubova i super undergrounda, vrlo, vrlo cool stvari. Mislim da je trenutno interesantniji od Berlina.”

“Mnogo muzičara radi iz boli, frustracije, bijesa, imaju nešto za kazati”, osvrnuo se Garnier na svoju produkciju. “Ja nemam ništa za kazati. Ja ne polazim od frustracije, Jedino što me goni je ljubav prema muzici.”

Iskreno se obrecnuo i na aktualne trendove house i techno zvuka: “Super-trendy techno (izvođači) sada… Svi su oni sinovi Jeffa Millsa. To je cool, volim je, volim njegovu glazbu – ponekad Jeff to radi bolje – ali postoji 600 Jeffova”, dodao je. “Mislim da je naš zadatak iznenaditi ljude, izluditi ih, ali jednom kad su tamo, odvedite ih na neko drugo mjesto.”

Cijeli intervju s francuskim umjetnikom odlikovanim ordenom Legije časti možete pročitati OVDJE.