Kratki film o smanjivanju štetnosti droge na Boomtown Fair festivalu

Boomtown-Fair_1_1200x630

Engleski festival poziva na oprez, ali i pomaže

Boomtown Fair mnogi smatraju najinovativnijim svjetskim festivalom koji svake godine posjeti preko 60,000 partijanera, a održava se u engleskom gradu Winchesteru još od svog osnutka 2009. godine.

Obzirom na svoju popularnost, organizatori Boomtowna su festivalsku godinu 2018. odlučili započeti 15-minutnim videom u kojem nastoje podignuti svijest o drogama te pozvati sve fanove na oprez pri konzumiranju ilegalnih supstanci, a za te potrebe svjedočanstvo je dala i majka koja je upravo na tom mjestu od posljedica konzumiranja koktela ketamina i alkohola izgubila svoju kćerku.

U posebnim objektima na festivalu partijaneri su imali mogućnost anonimno provjeriti kvalitetu i prirodu supstance koju posjeduju, te nakon analize saznati i nešto više o rizicima konzumiranja određenih droga, ali i kako umanjiti rizike i izbjeći negativne posljedice. Akcije poput ove trebaju služiti ostalim festivalima kao primjer.

Boomtown festival inače pruža pravi koktel stilova, tako svi ljubitelji ska, folk, gypsy, reggae, world, punk, electro-swing, jazz, bluegrass, bass, jungle i techno zvuka bez problema mogu pronaći će svoj kutak pod nebom ovog interaktivnog eventa koji uvelike koketira s teatrom i filmom.