cantanca isporučuje multikulturalni miks za 123. Klubikon Podcast

cantanca_1_1200x630

Upoznajte turskog selektora s 25 godina iskustva

Iz Turske nam dolazi cantanca, pravog imena Can Tanca, osebujni glazbeni selektor i ponosni vlasnik kolekcije 15,000 vinila koje skuplja od svoje 12. godine, a u glazbi je već 25 godina. Za sebe kaže da je ljubitelj suvremenog i nekomercijalnog zvuka, a svoj posao opisuje kao kombinaciju selektiranja i miksanja s osnovnim ciljem da “iznenadi publiku pronalazeći idealnu traku dok nastupa.”

Svoj glazbeni put započeo je na radio stanicama, a danas se može pohvaliti činjenicom da je osnivač triju radio stanica – Lounge FM, Radio FG i Radio Oxi-Gen koje gaje istu filozofiju – “stvarati trendove, radije nego ih pratiti”.

Beskompromisni turski selektor vodi i dvije radio emisije, “Cool Sessions” još od 1994. godine koja unazad nekoliko godina ima isključivo downtempo karakter, te “Daydreaming” od 2000. godine koja ima deep house predznak, a u emisije dovodi isključivo goste s kojima dijeli isti glazbeni ukus.

Can, koji je ujedno i direktor festivala ChillOut Festival, Electronica Festival i Urban Festival Turkey, dodaje: “U osnovi, mi smo daleko od mainstream glazbe, mi danas nudimo mainstream sutrašnjice.” Zanimljiva je informacija da su česti gosti njegovih festivala i partijaneri s naših prostora.

Ovom prilikom cantanca za 123. Klubikon Podcast predstavlja “drugačiji aspekt glazbe” te isporučuje “mid-tempo – multikulturalni set koji se poprilično razlikuje od ostalih Klubikon Podcasta.”