Usprkos legalizaciji, Coachella zabranila marihuanu

Coachella-2014_marijuana-flag_1200x630

"Ispričavamo se, stari"

Karte za kalifornijski Coachella festival rasprodane su u rekordnom roku, usprkos šokantnom lineupu bez imena velikih EDM zvijezda koje su godinama bile neizostavan dio festivalske garniture.

No, čini se da je fanove mnogo više šokirala činjenica što se organizatori Coachella festivala i dalje drže politike koja zabranjuje konzumiranje marihuane, iako je od 1. siječnja Kalifornija postala sedma država u SAD-u koja je zakonom dopustila rekreativnu prodaju i uživanje marihuane.

Na službenim stranicama u sekciji učestalih pitanja i odgovora stoji napisano: “Ispričavamo se, stari. Marihuana i prozivodi na bazi marihuane nisu dopušteni na festivalu. Čak i u 2018. godini i dalje. Ako se to promjeni, ažurirat ćemo odgovor.”

Konzumiranje marihuane bi se tehnički i moglo omogućiti u Empire Polo Clubu u kalifornijskom gradu Indio gdje se održava Coachella, obzirom da zakon dopušta konzumiranje marihuane na privatnim posjedima osobama starijim od 21 godine.

Coachella će se održati od 13. do 15. travnja, te od 20. do 22. travnja. Osim u nastupima headlinera The Weeknd, Beyoncé i Eminema fanovi će moći uživati u opasnom lineupu velikih imena elektroničke, pop i indie glazbe.