PREMIERE: EKDK vode “Pinguino” iz mraka ka potpunoj sreći

EKDK_1_1200x630

Španjolska braća izdaju novi EP "African Shoebill" za talijansku etiketu Disorder

Već smo imali priliku upoznati se sa španjolskim duom EKDK, kojeg čine braća Enrique i David iz Madrida, kada smo predstavili njihovu suradnju s producentom Apollo’s Messengers, odnosno remiks Sama Jaspersohna trake “Road To Jelly Bean” s istoimenog EP-ja.

Braća najavljuju novi EP “African Shoebill” koji izlazi pod okriljem nove talijanske etikete Disorder. Ovo je priča o EKDK:

“Putovanje od 80000 km, dva poderana ljeta, kružni ritualni plesovi oko Antartike; drevni obredi preživljavanja, čudo koje dolazi nakon zime, precizni bljesak koji se probija kroz gustu tamu, plodonosna intimnost, duboka ljubav koja pronalazi svoj put u svijetu bez oblika, rođenje, život koji utvrđuje svoj red pred očima entropije, blještavilo osmijeha: EKDK.”

S novog EP-ja vam predstavljamo pomalo mračnu i melankoličnu deep house traku “Pinguino” koja vas vodi na putovanje u EKDK prepoznatljivoj, tamnoj atmosferi i zvukovima koji vas postepeno odvode do potpune sreće. Usprkos nešto manjem broju bpm-a i organskom ritmu, riječ je o traci koja će vas potaknuti na ples. “Ledeni ocean plovi, vrućina jutarnjih magli u koje se slijevaju rijeke, miris dubokog zvuka zemlje i milovanje kiše zbog koje pustinja gubi svoj sjaj. Beskrajni zalasci sunca, tisuće zora, stotine tvrdih, hrapavih lica, kratkotrajni povjetarci koji se pretvaraju da ne uspjevaju stići nigdje, ali sva mjesta istražuju. Eksplozija boja koje prethode cvjetanju života: EKDK.”

EP dolazi s dva pripadajuće remiksa, dok je Astrea je bio zadužen za “Pingüino”, Luis Leon za “African Shoebill”, a izlazi 26.1. Svoju kopiju nabavite OVDJE.