Panika zbog ekstra jakih “Tesla” ecstasy tableta

Ecstasy-Tesla_1_1200x630

Naračaste tablete sadrže potencijalno fatalnu dozu MDMA od 240 miligrama

Serija ekstra jakih narančastih “Tesla” ecstasy tableta koje u sebi sadrže opasnu po život dozu od 240 mg MDMA-a zapljusnula je englesku regiju North Yorkshire. Nakon što je zbog posljedica konzumacija određeni broj maloljetnika hospitaliziran, policija je pozvala na oprez škole u Leyburnu, Cattericku, Richmondu i Bedaleu.

Premda detalji nisu dostupni, poznato je da su vlasti pismenim putem o tekućoj opasnosti opasnih tableta obavijestili roditelje polaznika većine škola i fakulteta okruga.

“Ukoliko sumnjate da se dijete ili maloljetna osoba osjećaju loše zbog konzumacije ekstazija, obavezno potražite hitnu medicinsku pomoć”, stoji u pismu. “Uvijek kada dođe do povećane zabrinutosti, nastojimo da dječja služba županijskog vijeća usko surađuje sa školama, policijom i zdravstvenom službom s ciljem da se svoj djeci i mladim osobama pruži primjerena edukacija, savjet i podrška.”

U posljednje vrijeme zabilježen je povećan broj medicinskih intervencija, pa čak i smrtnih slučajeva zbog konzumiranja ekstazi tableta kao što su one s utisnutim simbolima “IKEA” i “Mastercard”.

Ovakva upozorenja treba shvatiti krajnje ozbiljno kako bi se izbjegle tragedije. Bez obzira na to što mislite o uzimanju droga, širenje informacija definitivno pridonosi smanjenju rizika. Više o sigurnijem konzumiranju droga možete saznati u Sesh Safety Facebook grupi.