Nini Kraviz nije bitno jeste li muškarac ili žena, bitno je da ste talentirani

Nina-Kraviz_2017_1200x630

Ruska techno zvijezda o seksizmu i trnovitom životu umjetnika u najnovijem video intervjuu

Ruska techno zvijezda Nina Kraviz nedavno je odradila intervju za britansku televiziju Channel 4 News, u kojem je iznijela svoje stavove o inicijativama koje se zalažu za podjednaku zastupljenost muških i ženskih DJ-eva na lineupovima festivala, ali i o trnovitom životu umjetnika.

Sibirska zvijezda naglašava da scena mora vrednovati talent, a ne spol umjetnika. “Ja ću podržavati talentirane ljude svih vrsta… Mislim da je to neka vrsta obrnutog seksizma, znate… Kada podržavaš samo grupe (žena), neovisno o njihovom talentu… Što će onda neki mladi (muški umjetnici) koji ne dobivaju dodatnu podršku, ali su također iznimno talentirani. Željela bih da bude pravedno – podržavati sve talentirane ljude.”

“Većina mog profesionalnog života bila je prožeta izazovima. Nije uvijek bilo lako, kao što možete zamisliti. Potrebno je mnogo truda da biste bili uspješan umjetnik. Pogledajte velike umjetnike. Vidite li da je itko od njih imao lagan život? Ne. Neki od njih su čak žrtvovali cijeli svoj život, doslovno. Ne postoji samo blistav aspekt života poznatih. Ponekad je iznimno težak.”

Cijeli intervju možete pogledati nastavku:

Podsjetimo da su se nedavno organizatori 45 festivala i konferencija obvezali do 2022. godine izjednačiti broj imena muških i ženskih DJ-eva na svojim lineupovima.