Petar Dundov: Možda jednom povežem house i techno s klapskim zvukom

petar-dundov-3_1200x630

Zov korijena i tradicije Petar Dundov osjeća duboko u sebi

Pionir domaće techno scene i plodni autor koji neprestano nastoji pomicati granice zvuka, Petar Dundov, u nedavnom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju osvrnuo se na svoju karijeru, intezivne turneje i život u avionu, te o zovu korijena i tradicije koju osjeća duboko u sebi.

Dundov je jedan od naših najuspješnijih DJ-eva čiji se setovi slušaju diljem svijeta, a odavno je izašao iz anonimnosti kombinirajući tradiciju i najnovije metode kompozicije. Uoči svog nedavnog nastupa u Šibeniku izjavio je da ga iznimno cijeni međuostalim zbog Arsena Dedića i velike klapske tradicije: “Imam osjećaj da je grad živnuo u glazbenom smislu. Prije su Šibenik, pa i moj Zadar, bili kao nekakva crna rupa, na rubu zbivanja. Zanemareni, zapostavljeni.”

Dotaknuli su se uzleta domaćih DJ-eva i elektroničke scene općenito: “Prije je bilo talentiranih ljudi, ali bilo im se puno teže probiti. Nisu imali uvjete kakve mladi DJ-evi imaju danas. Ljudi koji se žele baviti takvom glazbom danas imaju otvoren prostor za napredak. Nekad je postojao otpor prema elektroničkoj glazbi. Mi smo, ipak, tradicionalno rock’n’roll zemlja. Sada je DJ-kultura društveno prihvaćena. Kontekst se promijenio.”

Za kraj razgovora Dundov je izjavio da je veliki ljubitelj klapa i dalmatinske izvorne pjesme: “Dalmatinska pjesma mi je u genima. Volim te harmonije, minimalizam, koji na poseban način proizvode ljudski glasovi.”

“Moj se stil s godinama mijenja, unapređuje. Tko zna, možda jednom povežem techno i house s klapskim zvukom”, zaključio je popularni 45-godišnji DJ.

Cijeli intervju Pročitajte OVDJE, a prošlogodišnji intervju koji smo odradili s Petrom Dundovom povodom 100. Klubikon Podcasta OVDJE.