Znanost potvrdila – slušanje muzike čini vas boljim radnikom

Office-Space-Stephen-Root_1200x630

Najbolje rezultate je, naravno, polučila dance muzika

Znanstvena studija koju je sproveo Mindlab International potvrdila je ono što smo i slutili – slušanje muzike čini vas boljim na poslu!

Studija je podvrgnula testiranju 26 ispitanika, koji su unutar peta radnih dana morali obavljati raznorazne zadatke slušajući muziku, a rezultati su nevjerojatni. Naime, 88% ispitanika izvršavalo je zadatke preciznije, dok je njih 81% radnje obavljalo većom brzinom.

Od svih muzičkih žanrova jedan je žanr polučio najbolje rezultate, a riječ je, naravno, o dance glazbi. Sudionici su bolje rješavali probleme, matematičke jednadžbe i zadatke, unosili podatke, a pokazali su se boljima i u apstraktnom razmišljanju.

Slušanje klasične muzike povećava preciznost kod rješavanja matematičkih zadataka za 12%, pop je idealan kada je potrebno unostiti podatke, dok ambijentalna muzika povećava uspjeh kod rješavanja jednadžbi.

“Poruka je da je glazba iznimno snažno oružje, ukoliko želite povećati efikasnost radne snage, ali i njihovo mentalno i emocionalno stanje – postat će pozitivni kada je u pitanju njihov posao”, kazao je dr. David Lewis, neuropsiholog i predsjednik kompanije Mindlab International.