Policija strahuje od snajpersita na Ultra Music festivalu

Ultra-Miami_1_1200x630

20. Izdanje festivala u Mijamiju osiguravat će rekordan broj policajaca

Obzirom na val nasilja koji je zapljusnuo Ameriku, uključujući i nedavni masakr koji se dogodio u srednjoj školi “Marjory Stoneman Douglas” te lanjski pokolj na festivalu u Las Vegasu, organizatori ovogodišnjeg Ultra Festivala u Miamiju odlučili su uzeti stvar u svoje ruke i osigurati lokaciju eventa s najjačim mogućim policijskim snagama.

“Imamo mnogo angažiranih policijski dužnosnika” – kazao je šef policije Jorge Colina. “Imamo i policajce u civilu. Imamo patrolu na moru, službenike na kopnu, avijacijske jedinice.”

Na svakom kutku centra organizatori će postaviti osobe koje u svakom trenutku mogu kontakrirati Miami policiju, a kojima se partijaneri slobodno mogu obratiti ukoliko uoče nešto sumnjivo. “Ako vidite osobu koja radi check in s 10 torbi, onda je to čudno. Obavijestite nas.”

Organizatori su postavili i trodnevni video nadzor, a prouka iza cijele ackcije vrlo je jasna: “Ako ste loša osoba i želite nauditi nekom… ovo nije mjesto za vas.”

Ultra Festival sutra slavi svoj 20. rođendan, a tim su povodom organizatori objavili seriju od pet kratkih filmova “20 Years of Ultra” koji fanove vode na putovanje od prvog izdanja do današnjih dana i globalne popularnosti.