Carl Cox: Od techna biste se trebali usrati u gaće od straha

Carl-Cox_3_1200x630

Kralj Ibize o techno zvuku nekoć i sada

Legendarni house i techno producent Carl Cox dao je intervju za DJ Mag u kojem je otvoreno pričao o vlastitoj percepciji techno zvuka, te tekućim trendovima mekšeg zvuka kojem nije sklon.

“Danas se svi povezuju s riječi techno. Prije dosta godina, prijatelji prijatelja bi pričali o mojim setovima govoreći da me nisu došli slušati jer sam svirao techno. Sada kažu da me žele doći slušati jer sviram techno.”

Cox se je u intervjuu kazao što je za njega techno: “Ljudi su se prije bojali mog techna, sada više ne. Trebali bi biti. Vrtim neke od najopasnijih, hrapavih zvukova. Ako ste slušali moj set na Ultri, neke trake su bile bazirane na stringovima, dok su druge bile isključivo bazirane na bubnjevima od kojih ste se usrali u gaće od straha. To je za mene techno.”

“Moj techno je uvijek bio na granici, taman, zastrašujuć i grub. Još uvijek je. Uvijek je graničio s idealom istinskog techno zvuka koji dolazi iz Detroita. Detroit i zvukovi moje glazbe to je ono što smatram technom. Nije mekan, kakvim ga doživljavaju danas.”

Poslušajte taj današnji techno, Pan-Pot su nedavno remiksirali upravo Coxov hit “Shine Your Lights On”.