Marina Karamarko želi hrvatski Love Parade kao odgovor na lošu politiku

Marina-Karamarko_2_1200x630

"Možete li zamisliti RAVE pred Banskim dvorima ili na Trgu?"

Dok Hrvatska na svjetskoj mapi postaje sve intrigantnija kao festivalska destinacija, te po broju turističkih noćenja i posjeta obara davno postavljene rekorde, tamna strana medalje je rapidno rastući odljev mozgova, na što se jučer u podužem postu na svojoj Facebook stranici osvrnula Marina Karamarko potaknuvši svoje fanove na podužu raspravu.

“Otići van ne čini mi se kao rješenje koje išta dugoročno rješava. Taj mindset da svatko gleda samo kako spasiti svoju guzicu nas je i doveo u ove probleme. Najveći problem nas kao naroda je sto ne kultiviramo osjećaj zajedništva, osim kroz nogomet / rukomet euforije, koje imaju bljeskove tih vrijednosti”, navodi Marina, smatrajući da u konačnici napuštanje vlastite domovine ne vodi nigdje.

Riječka DJ-ica i producentica ne krije svoju zabrinutost političkim i ekonomskim stanjem u Hrvatskoj, te odlaskom sve većeg broja sposobnih mladih ljudi iz države navodeći da svakodnevno sluša “ko je sve odselio i tko sve planira odseliti”, te da ne zna da li bi zbog toga trebala biti sretna ili pak ne.

“Tako da umjesto da svi odselimo van, možda je bolje rješenje da svi pružimo Otpor ovom sustavu, ujedinjenje, konstantno prozivanje na odgovornost! Ajmo svi prestat okretat glavu na nepravdu, namješteni natječaj ili kupnju starih aviona jer eto to je tako, odmahemo rukom i kažemo ‘Ahh Hrvatska posla'”.

Karamarko pronalazi eventualno rješenje u rejvu: “Može li nas glazba ujediniti? Možemo li inspirirati i druge grane kulture na isto? Možemo mi biti dovoljno glasni i uporni kao što su oni uporni u tome da nepovratno rasprodaju sve sto se može? Može li glazba biti naše oružje? Možete li zamisliti RAVE pred Banskim dvorima ili na Trgu?”