Marina Karamarko misli ozbiljno: Pridružite se RAVE pokretu!

Vrijeme je za promjene - idemo rejvom protiv loše politike!

Prije nekoliko dana riječka DJ-ica i producentica Marina Karamarko u podužem postu na svojoj Facebook stranici izrazila je zabrinutost političkim i ekonomskim stanjem u Hrvatskoj, izazvavši brojne reakcije svojih fanova.

Karamarko u rejvu vidi rješenje: “Može li nas glazba ujediniti? Možemo li inspirirati i druge grane kulture na isto? Možemo mi biti dovoljno glasni i uporni kao što su oni uporni u tome da nepovratno rasprodaju sve sto se može? Može li glazba biti naše oružje? Možete li zamisliti RAVE pred Banskim dvorima ili na Trgu?”

Njezinu ideju o stvaranju pokreta nazvanog RAVE, što je skraćenica za Revolucija Audio Vizualnih Entuzijasta, mnogi su shvatili ozbiljno, stoga se Karamarko u novoj objavi obratila fanovima tražeći pomoć onih koji su “uistinu spremni na akciju, a ne samo like ili share”: “Počelo se javljati previše ljudi da bi mogla voditi evidenciju, pa idemo sada to sve sistematizirati.”

“Krenulo se u potragu za informacijama oko potrebnih dozvola, kontaktiranje udruga s kojima bi se mogli povezati, traženje sponzora i kontaktiranje HZ-a. Okvirni plan je da se za početak povežemo po klubovima iz regija, tako ćemo najlakše okupiti rejvere i publiku i vidjeti gdje smo. Ideja je za sada da se vlakovima ide prema Zagrebu iz svih gradova gdje ima pruga . S muzikom naravno. U Zagrebu bi valjalo postaviti glavni stage gdje bi se zatim svi okupili. Plus mobilni stageovi koji bi izazivali dodatnu pozornost i pravili buku . Da bi ovo sve imalo uopće imalo šansu, potrebno je ozbiljno planiranje, koordiniranje i debela priprema, što znači da ciljamo na RAVE početkom 10. mjeseca.”

“RAVE je spontani pokret nas, ne mene, ne tebe, NAS svih skupa. Nitko ne garantira da će se ovo stvarno dogoditi, ali sada ovisi isključivo o nama svima. Molimo i vas koji samo u sjeni promatrate, čekate da vidite hoće li ovo uspjeti ili ne ili vi već znate da neće, da se okanite analiziranja, projekcija i sumnji i da pređemo na djela pa gdje god nas to odvelo.”

Marina Karamarko je tim povodom omogućila prijavu svima koji su voljni sudjelovati i pomoći OVDJE.

Mi možemo zamisliti RAVE pred Banskim dvorima ili na Trgu, a vi?