PREMIERE: Saytek pripremio live EP posvećen Berlinu i Varšavi

Klubikon_premiere_Saytek_Warsaw_LIVE_AERZ_BW_Re-Edit_1200x630

Birtanac Saytek spremio je posebno izdanje "Berlin / Warsaw LIVE" za nemačku etiketu Hike, a mi predstavljamo edit trake "Warsaw", kiselo i intenzivno pumpanje vlasnika etikete AERZ-a

Saytek je jedan od najpriznatijih di-džejeva i producenata sa britanske scene zbog svojih inovativnih hardverskih live nastupa. Često ga puštaju Seth Troxler, Lauren Garnier i Luciano, a postao je i jedan od miljenika Carla Coxa kada je famozni kralj Ibize pustio čak šest izdanja sa njegovog kritički uspešnog albuma “Machine Jams” iz 2016. Njegove Facebook Live sesije videlo je više od milion ljudi, dok pojedinačni video zapisi prelaze i u stotine hiljada pregleda. Pored izdanja za etikete Soma, Monique Musique i Wiggle, pokrenuo je i svoj Cubism na kom je izdao svojih pet albuma, a koji ostavlja za posebne eksperimentalne projetke u kojima pomera granice tehno zvuka.

Svoj najnoviji materijal objavljuje za Hike Recordings, čije je ovo peto izdanje. Uživo je snimljen na nastupu u Varšavi i Sisyphos klubu u Berlinu na žurci etikete Hike. Za remikse su se pobrinuli detroitska legenda Kevin Saunderson i osnivači etikete RAVN i AERZ, a premijeru potonjega predstavljamo u nastavku.

Mathias je srednje dete iz porodice u kojoj se najviše sluša tehno, a 2016. godine lansirao je svoj prvi solo projekat: AERZ. Njegova vizija je da podeli svoju jedinstvenu koncepciju elektronske muzike – uvek u lovu za novim zvukovima, te da ostane veran svojim korenima. Mathias je znao da će morati da proširi projekat izvan svojih prirodnih granica, tako da je zajedno sa drugarom Stefanom osnovao Hike Recordings.

“Warsaw LIVE” verzija koju je AERZ spremio kombinuje visokoenergično pumpanje u 4×4 ritmu sa dinamičnom igrom acid efekata na vokalu i rafalom perkusija. Iznenadni FX detalji i sitne distorzije u zvuku stvaraju grubi, edgy vibe koji čine traku sve intenzivnijom.

“Berlin / Warsaw LIVE” EP izlazi 30. aprila na etiketi Hike Recordings, a možete ga nabaviti OVDJE.