Izvođači otkazuju nastupe na beogradskom Resonate festivalu

Resonate-2017_Igor-Stangliczky_Rastko-Lazic_Drugstore-Beograd_1200x630

Iskreno se nadamo da će organizatori uskoro pronaći izlaz iz nastale situacije

Veći broj umjetnika otkazao je nastup na ovogodišnjem interaktivnom Resonate festivalu u Beogradu, koji se odvija od 18. do 21. travnja, nakon što su čuli da organizatori imaju većih problema s neplaćanjem honorara.

Ovogodišnje izdanje upravo je u tijeku, a samo dan prije početka festivala nizozemski eksperimentalni glazbenik Thomas Ankersmit napisao je kratku izjavu na Mediumu u kojoj navodi da on i njegov suradnik Phill Niblock nikada nisu dobili honorar za prošlogodišnji nastup, opisujući organizaciju kao “užasan nered”:

“Radio sam profesionalno i odlazio na turneje kao glazbenik gotovo dvadeset godina, uključujući Istočnu Europu, Rusiju, Bliski Istok, Aziju, Sjevernu i Južnu Ameriku, a nikada nisam svjedočio nečemu poput ovoga.”

Obzirom da veći broj sudionika nije dobio dogovorene honorare, napravljena je i prigodna Facebook stranica naziva “Still Unpaid at Resonate Festival”, a na kojoj su se oglasili mnogi domaći i strani umjetnici, među kojima se našao i norveški eksperimentalni glazbenik Biosphere, kojemu nikada nije isplaćen honorar za prošlogodišnji nastup.

Uslijed ovih vijesti umjetnici Alessandro Cortini, Caterina Barbieri i Abul Mogard otkazali su svoje ovogodišnje nastupe.

Iskreno se nadamo da će organizatori Resonate festivala uskoro pronaći izlaz iz nastale situacije.