15-godišnjakinja preminula od “Netflix and Chill” ecstasy tableta

Ecstasy-Netflix-and-Chill_1_1200x630

Ovaj nesretni slučaj upozorenje je svim nesmotrenim konzumentima droge

Petnaestogodišnja Leah Kerry iz engleskog grada Salisbury preminula je od posljedica konzumiranja “Netflix and Chill” ekstazi tableta. Kobnu drogu je nabavila od lokalnog dilera koji je je naknadno uhićen.

Utvrđeno je da je nesretna maloljetnica tijekom večeri uzela čak tri tablete ekstazija, a preminula je od posljedica zatajenja rada srca, usprkos prvoj pomoći koja se borila za njezin život puna tri sata.

Istražitelj Ian Arrow je kazao da je ovaj nesretni slučaj upozorenje svim nesmotrenim konzumentima droge, potvrdivši da je Leah preminula od trovanja MDMA supstancom:

“Uzela je svojevoljno tri tablete. Ove su tablete prouzrokovale ozbiljan napadaj, riječ o smrti uzrokovanoj konzumiranjem droge.”

“Nadam se da smrt ove prirode mora poslužiti mladima kao upozorenje prvenstveno na opasnost konzumiranja droge”, zaključio je Arrow.

U posljednje vrijeme zabilježen je povećan broj smrtnih slučajeva i medicinskih intervencija nastalih kao posljedica konzumiranja ekstazi tableta kao što su one s utisnutim simbolima “Tesla”, “IKEA” i “Mastercard”.

Ovakva upozorenja treba shvatiti krajnje ozbiljno kako bi se izbjegle tragedije. Bez obzira na to što mislite o uzimanju droga, širenje informacija definitivno pridonosi smanjenju rizika. Više o sigurnijem konzumiranju droga možete saznati u Sesh Safety Facebook grupi.