10 traka koje su obilježile kultni Ostgut, današnji Berghain

Ostgut-Billboard_1200x630

Kroz zvuk kultnog berlinskog kluba vodi nas nekadašnji rezident André Galluzzi

Preteča Berghaina bio je kultni Ostgut, klub u kojem se rejvalo punom parom u razdoblju od 1998. do 2003. Godine. Između ova dva kluba postoje mnogo dodirnih točaka, kao na primjer višednevni party vikendi, maratonski DJ setovi, dva plesna podija, uključujući i Panorama Bar, te izvorno, industrijsko okruženje, idealno za tvrdi techno.

Klub Ostgut danas živi jedino u formi Ostgut Tona, Berghainove in-house izdavačke kuće, a prvi mix CD naziva “Berghain 01” objavljen pod ovom etiketom isporučio je upravo DJ André Galluzzi, kultni rezident kluba Ostgut, koji je bio poznat po svojim 8-satnim setovima.

U nastavku provjerite 10 traka koje su obilježile kultni Ostgut, a koje je za Electronic Beats odabrao Galluzzi osobno, pritom opisujući važnost svake trake.

Surgeon “Atol” [Downwards 1994]

“Započnimo s vrhuncem udarnog termina. Ova traka je jamčila ekstazu na plesnom podiju postavši zaštitnim znakom kluba.”

Ignacio “Virton” [N.E.W.S. 1999]

“Ovo nije bila neuobičajena traka, ali definitivno jedna od nestašnijih. Izravna i razarajuća. Običavao sam je pustiti bilo kada između 5 i 6 sati ujutro.”

Si Begg “Welcome To The Discotheque” [Mosquito 2000]

“Volio sam otvoriti moje setove sa Si Beggom nakon live nastupa. Ima taj nevjerojatan intro, a atmosfera trake bi definirala večer. To je bilo savršeno.”

Technasia “Force” [Technasia 2000]

“Vokali su stvorili razliku – donijeli su boju u moje poduže setove. Nema mjesta za razmišljanje. Bilo je savršenih trenutaka oko 10 ujutro uz ovu traku. Čak bi se i izbacivači pridružili plesu.”

Samuel L Session “Velvet” [SLS 2001]

“Odlična bas linija! Jutrima bi širila osjećaj otvorenog prostora i ljetnog ugođaja, a s vremenom je postala pravi Ostgutov hit.”

Brtschitsch & Galluzzi “Schneesturm” [Taksi 2001]

“Ova je traka producirana u zimsko doba, a inspirirana je jednom od klupskih večeri u Ostgutovu. Iz tog razloga ima mističan i dramatičan karakter.”

Skatebård “Sgnelkab” [Tellektro 2002]

“Bezvremenska ljepotica! Često sam je puštao u sitnim jutarnjim satima u vrtu Ostguta, nakon što bih završio 8-satni set u klubu. Stoga ne čudi što sam odabrao Skatebård za prvi Ostgutov mix CD.”

Jah Wobble & Bill Laswell “Alsema Dub” (Carl Craig Remix) [Palm Pictures 2002]

“Ovo je bila vrlo emocionalna traka za mene. Vrtio sam je na zatvaranju Ostguta nakon seta koji je trajao 16 sati. To je bio moj bis izvan ovog svijeta. DJ-ing nije samo pitanje žanra, to je i pitanje duha.”

Floppy Sounds “Late Night” (Felix Da Housecat & Tommie Sunshine’s Thee Glitz Mix) [Wave 2002]

“Ova je podjednako hipnotična i funky. Običavao sam vrtjeti vrlo tvrdo satima, stoga je “Late Night” bila odličan alat za podignuti set nakon monotone faze.”

Tony Rohr “Baile Conmigo” [Macintosh 2002]

“Ovu sam traku odabrao za moj mix CD “André Galluzzi Im Garte” obzirom da je riječ o jedinstvenoj traci. Sadržava elemente techno zvuka, ali je istovremeno zadržala uglađen karakter. Jebeno bezvremena. I dalje ide odlično na zagrijavanjima, ali i u sitnim jutarnjim satima u Panorama Baru.”

Ako još niste, pogledajte video koji svjedoči kako se u razdoblju od 1998. do 2003. godine u Ostgutu rejvalo punom parom OVDJE.