Berghainov izbacivač, fotograf Sven Marquardt vratio se u Beograd

Sven-Marquardt_3_1200x600

Sven Marquardt radi na novoj seriji fotografija, Beograđani glavni akteri

Berghainov izbacivač Sven Marquardt vraća se u Beograd, nakon što je prošle godine u beogradskom Kulturnom centru Grad održao intrigantnu fotografsku izložbu naziva “Future’s Past”.

Svoj drugi boravak u glavnom gradu Srbije Marquardt kani pretočiti u seriju fotografija na kojima će glavni akteri biti Beograđani u sklopu projekta NEXT, koji će se realizirati u suradnji s Goethe Institutom u razdoblju od 2. svibnja do 6. lipnja 2018.

Sven Marquardt je prvenstveno umjetnički fotograf, ljubitelj analogije i prirodnog osvjetljenja, koji je karijeru započeo početkom 80-tih u istočnom Berlinu. U tom se periodu bavio modnom fotografijom kao šegrt Rudolpha Schäfera, da bi od 1986. započeo sa samostalnom karijerom, a sada će po prvi put u trideset godina raditi na projektu izvan Berlina.

Svoje je radove posljednjih godina predstavio publici u Japanu, Njemačkoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Brazilu, Gruziji, Španjolskoj, na Filipinima u Australiji i Kanadi.

Kulturni centar Grad od 2014. godine razvija artist in residence program pod nazivom “Inspiracija Beograda”, a autor projekta NEXT je umjetnička direktorica Ljudmila Stanimirović.

Marquardt je najpopularniji svjetski izbacivač, a OVDJE možete pročitati koga i zašto pušta, odnosno ne pušta u Berghain.