Glasgow uvodi turističke techno ture

Glasgow_1_1200x630

Glazbena scena u glavnom gradu Škotske godišnje donose 160 milijuna funti

Odbor za turizam u Glasgowu u novom izvješću navodi da se grad mora promovirati i brendirati kao međunarodno glazbeno odredište, a osim interaktivnih digitalnih mapa, promocije žive glazbe na gradskom aerodromu, spominje se i uvođenje techno tura.

“Glazbeni turizam daje izrazit doprinos gospodarstvu, ali većina novaca koja se potroši na glazbene eventove u gradu dolazi od lokalnog stanovništva”, kazao je Dougal Perman, predsjednik Udruženja škotske glazbene industrije.

“Ima enorman potencijal, ali treba uložiti mnogo više truda kako bi se naučilo iz tuđih iskustava, te kako bi se dizajnirale praktične i pristupačne te profitabilne intervencije na temelju kojih bismo mogli ostvariti podršku od strane industrije.”

“Glasgow ima nevjerojatan glazbeni proizvod koji se prodaje ispod cijene”, izjavio je Claire Bereziat, predavač međunarodnog turističkog menadžmenta na Sveučilištu u Glasgowu.

Premda glazbena scena u Glasgowu godišnje lokalnom gospodarstvu donese 160 milijuna funti, svega 2% poklonika glazbenog sadržaja dolazi u glavni grad Škotske iz inozemstva.