Carl Cox otkrio najbolji način kako raspizditi susjede

Kralj Ibize je oduševljen povratkom gabber zvuka

U nedavnom intervjuu za DJ Mag, Carl Cox se osvrnuo na povratak gabber zvuka, a svoje oduševljenje tom činjenicom nije skrivao.

“Nikada neću zaboraviti moje hardcore dane. Često su me zvali da nastupam u Utrechtu, domu gabbera. Kada sam izvukao najtvrđu ploču s kojom sam mogao započeti od 165 bpm-a, zvučala je kao garage”, kazao je.

Za povratak gabbera dijelom je zaslužan i ovogodišnji berlinski CTM Festival koji je organizirao gabber rejv u Berghainu.

“Možete li zamisliti? Moja ploča od 165 bpm-a je bila spora! Danas puštam 128-130 bpm-a, a to se još smatra brzim u odnosu na ono što drugi DJ-evi puštaju. Morao sam ubrzati tempo na drugoj ploči na 180-190 bpm-a. E, to je gabber!”

“Ako se uistinu želite raspizditi vaših susjeda, nemojte puštati d&b ili neko sranje poput toga, pustite gabber. To će definitivno dovesti policiju pred vašu zgradu”, zaključio je Coxy s idealnim receptom za svakog nepodnošljivog susjeda.

Neo-gabber zvuk sve je popularniji i u Poljskoj, gdje polagano preuzima glavnu riječ na plesnim podijima mnogih klubova.