Masovnim rejvom u Berlinu protiv okupljanja pristaša ekstremne desnice

AfD-protest-Germany_1200x630

Klupska zajednica ne namjerava trpjeti pritisak

Deseci njemačkih klubova i stranaka udružit će snage u masovnom rejvu 27. svibnja, koji je znak protesta protiv velikog okupljanja organiziranog od strane njemačke stranka ekstremne desnice – Alternative für Deutschland, skraćeno AfD.

“Ne namjeravamo tolerirati konstantni pritisak od strane ekstremne desnice, koji se vrši nad svim vrijednostima koje klupska scena predstavlja”, kazao je anoniman izvor za Resident Advisor. “Pozivamo sve da glazbenom demonstracijom razbiju njihov marš 27. svibnja.”

Očekuje se da će se okupljanju ekstremne desnice odazvati desetak tisuća ljudi iz cijele Njemačke, a predstavnici desetaka stranaka i klubova, među kojima se nalaze Prince Charles, OHM, Sisyphos i Tresor, okupit će se u Mitteu uz razglas i hrpu pozitivne energije.

Rejv zajednice u posljednje vrijeme postaju sve glasnije, a osim rejv protesta koji je uslijedio nakon brutalnih racija klubova u Gruziji, na čelu domaćeg RAVE buđenja stoji riječka DJ-ica i producentica Marina Karamarko, o čemu smo pisali OVDJE.