Policija nemoćna, ilegalni rejv u šumi trajao čak dva dana

Wales_Brechfa_Abergorlech_Illegal-rave-2018_2_1200x630

Više od tisuću ljudi nije se dalo omesti na rejvu u šumi između dva velška sela

Slabo prohodna zelena površina, između velških sela Brechfa i Abergorlech, izgleda da je idealno mjesto za ilegalni rejv. Na toj su lokaciji velški rejveri tri dana neometano partijali unatoč višestrukim pritužbama stanovnika okolnih sela i intervencijama policije.

Wales_Brechfa_Abergorlech_Illegal-rave-2018_1

Zašto policija nije mogla prekinuti rejv? Kao što je već rečeno – ključ je u lokaciji. Ilegalni rejv organiziran je u šumi, na neobrađenoj i zarasloj zelenoj površini. Do same lokacije vodi nedovršeni i uski makadamski put na kojem je više od tisuću posjetitelja parkiralo svoje automobile i time onemogućili policiji da na siguran način raščisti situaciju.

Wales_Brechfa_Abergorlech_Illegal-rave-2018_5 Wales_Brechfa_Abergorlech_Illegal-rave-2018_4 Wales_Brechfa_Abergorlech_Illegal-rave-2018_3

Čak je i helikopter nadlijetao lokaciju, ali bez učinka.

Wales_Brechfa_Abergorlech_Illegal-rave-2018_6

Ipak, sve je prošlo bez incidenta, partijaneri su se u ponedjeljak popodne sami uputili svojim kućama, dva dana nakon početka nedodirljivog rejva u Velškoj šumi.

Wales_Brechfa_Abergorlech_Illegal-rave-2018_2

Britansko otočje u zadnje vrijeme poprište je sve većeg broja ilegalnih rejvova, a čemu u prilog ide i podatak da se u Londonu broj ilegalnih rejvova u 2017. udvostručio s obzirom na godinu prije.