PREMIERE: “Underground” – prvo izdanje sarajevske etikete Minimalism

Klubikon_premiere_Giuseppe_Provenza_Underground_1200x630

Giuseppe Provenza potpisuje prvo izdanje novog projekta online zajednice I LOVE MINIMAL TECHNO

Najveća online techno zajednica, bosanski brend I LOVE MINIMAL TECHNO, predstavlja novi projekat, minimalism Records. U saopštenju navode da je minimalism “sredstvo koje će vam pomoći da pronađete pravu slobodu”, a mi vam u nastavku predstavljamo premijerno singl izdanje “Underground”2 koje je isporducirao Talijan Giuseppe Provenza.

Giuseppe je od malih nogu znao da ga muzika privlači, te je svoju strast pronašao u sviranju klavira. Uz veliku podršku svog oca, mladić iz Palerma nastavio je da gaji svoju ljubav prema muzici. U svet tehna uveo ga je prijatelj, te je nakon otkrivanja ovog pokreta Giuseppe odlučio da želi da se posveti muzičkoj produkciji elektronske muzike. Njegova omiljena rečenica je: “San se nastavlja, san se mora nastaviti”, a on se i nastavio. Do sada je izdao za Essentia Records, Secret Jams, TwistedVintage i Micro Sound Records i promoviše tehno kulturu kroz pokret koji je započeo u Italiji, WE CALL IT TECHNO, a njegovo izdanje “Underground” predstavljamo u nastavku.

Kotraljajući, dezorijentišući ritam u više navrata seku vokali i specijalni efekti koji skreću pažnju slušaoca na svaki detalj i čestu promenu dinamike. Reči “Get Underground” i “Downtown” postavljaju pomalo mračan ton, dok je ostatak trake posvećen izbacivanju velike količine energije.

Premijerno izdanje “Underground” izdavačke kuće minimalism Records biće dostupno od 13. juna na Beatportu.