Zelena ecstasy tableta “Heineken” ubila dvoje mladih ljudi na festivalu

Ecstasy-Heineken_1_1200x630

Tragedija se dogodila na Mutiny Festivalu

Dvije osobe preminule su na Mutiny Festivalu u Portsmouthu koji se održavao 26. i 27. svibnja. Radi se o 18-godišnjakinji i 20-godišnjaku koji su prema riječima očevidaca kolabirali nakon konzumacije “Heineken” ecstasy tableta. Hitrom reakcijom medicinskih službi odvedeni su u bolnicu, ali nažalost, liječnici ih nisu uspjeli spasiti.

Nakon nesretnog događaja, Mutiny Festival je putem društvenih mreža izdao upozorenje kako na festivalu kruži iznimno jaka ilegalna supstanca, te je otkazan drugi dan održavanja festivala na kojem su trebali nastupiti Dizzie Rascal, Craig David i Sean Paul.

Jaine Milburn, majka preminule 18-godišnjakinje izjavila je kako je njezina kćerka imala tek 18 godina i bila puna života, te se nada da će ovaj nesretan slučaj spriječiti barem jednu osobu da izbjegne sudbinu njene kćerke.

Ovakve slučajeve treba shvatiti krajnje ozbiljno, s obzirom da je ovo samo jedan u nizu nedavnih smrti povezanih s iznimno jakim ili nečistim ecstasy tabletama. Više o sigurnijem konzumiranju droga možete saznati u Sesh Safety Facebook grupi.