PREMIERE: Misteriozni techno na francuskoj etiketi Curiosity Music

Tom-Zeta_1_1200x630

Tom Zeta pripremio je EP "The Swordless Knight" s kojeg predstavljamo traku "A Green Slippery Wall", poziv na introspekciju

Curiosity Music iz Pariza najavljuje novo izdanje “The Swordless Knight” EP koje je pripremio holanđanin Tom Zeta. Izdanje od tri originalne trake i dva remiksa, koje su pripremili Kubanac Kelvin Lucas sa svojim uzdižućim osvrtom na naslovnu numeru i Litvanac Kastis Torrau s futurističkom obradom pesme “Ripples” koja vodi na mračno, misteriozno i putovanje.

Tom Zeta je rođen sa ritmom. Sa samo 9 godina počeo je da svira bubnjeve, te ubrzo počeo da nastupa sa brojnim bendovima. Nakon što se preselio iz Roterdama u Maastricht sa 15 godina, ostao je bez svojih drugara i nije imao sa kim da svira, pa se okrenuo eksperimentisanju na svom računaru i krenuo u istraživanje elektronske muzike. Potom je Tom tražio nove zvukove, dok je stvarao prostorne, melodične i industrijske atmosfere. “Počeo sam da pravim pesme na Ibici kada sam bio u sred velike promene. Bio sam sasvim nov u zajednici, pa kada sam vidio toliko umetnika koji su tamo nastupali, a pre svega reakcije ljudi, to je puno uticalo na mene. Kupio sam novi sintisajzer, Prophet 6, čiji su me zvukovi stvarno inspirisali”, kaže Tom.

Najveći uticaji su mu Kölsch, Solomun, Henrik Schwarz i Adriatique, te ih pomalo možete i čuti u njegovoj novoj traci “A Green Slippery Wall”. Mešanje metalnih i vazdušastih zvukova u energičnom 4/4 ritmu stvaraju moćnu podlogu preko koje melodija lagano evoluira i poziva slušaoce na introspekciju, a u nastavku poslušajte premijeru ove trake.

The Swordless Knight EP izlazi 25. juna za francuski Curiosity Music i možete ga nabaviti OVDE.