Evo zašto je Richie Hawtin izbačen iz Berghaina

Richie-Hawtin_1_1200x630

Jesu li "Izbacivači potpuni kreteni"?

Techno legenda Richie Hawtin i Berghain jednostavno ne mogu jedno bez drugog, a upravo se iz tog razloga britnasko-kanadski umjetnik nakon 6-godišnje pauze vraća za pult berlinskog techno hrama.

Iza britansko-kanadskog glazbenika i Berghaina stoji buran odnos koji je 2009. godine kulminirao izbacivanjem Hawtina iz kluba.

Prema pisanjima jednog od magazina iz 2009. godine sve se odvilo za DJ pultom, gdje se očekivala nešto opuštenija atmosfera nego pred famoznim vratima Svena Marquardta. Naime, Richie Hawtin se našao za DJ pultom u trenutku kada nije bilo predviđeno da nastupa, a izbacivači su po hitnom postupku primijenili stroga pravila kluba i britansko-kanadsku zvijezdu udaljili iz kluba.

DJ Dubfire je tada na svom Twitteru napisao da su “izbacivači potpuni kreteni”, a Hawtin je svoje nezadovoljstvo artikulirao u jednoj Facebook objavi: “Znaš što, Berghain je velik klub jednom kada se nađeš u njemu, ali zbog čega je politika na vratima tako smiješno tvrda.”

“Ma dajte, ljudi, imate velik klub, ali nemojte se ponašati tako egoistično cool. Mi bismo svi željeli nastupati s vama, ali trebate ozbiljno popraviti vaš stav!!! Sretno i sjetite se onih koji su podržavali vašu scenu prije no što ste otvorili”, dodao je Hawtin, podijelivši fanove na one koji podržavaju dosljednu politiku kluba, te na one koji su ovaj čin u potpunosti osudili.

No, ova situacija je iza nas, a Hawtin je s Berghainom ugovorio najnoviji nastup 29. lipnja, gdje će mu društvo praviti i Roi Perez, rezident Panorama Bara. Ukoliko se odlučite i sami otići, provjerite koga i zašto u Berghain pušta izbacivač Sven Marquardt.