Novi zagrebačko-riječki kolektiv VHS spoj je glazbene, foto i likovne umjetnosti

VHS-2018_logo_1200x630

Uoči predstavljanja publici u zagrebačkom klubu Attack članovi poručuju: "Podebljali smo sound i ulaštili ploče!"

DJ-evi Analog, Roland, Vlad’o i one n, te vizualni umjetnici Helena Đurčević i Sandro Bešlić okupili su se pod imenom Video House System (VHS), a riječ je o novonastalom audio-vizualnom kolektivu i platformi koja djeluje na prostorima Zagreba i Rijeke.

Video House System najavljuje i svoju prvu večer naziva VHS #tape1 u Attack klubu 9. lipnja, gdje će se cijeli kolektiv predstaviti publici, a najavljen je i gost iz Koprivnice Chille jr.

U nastavku se pobliže upoznajte s kolektivom i osvojite upade!

Koja je temeljna ideja kolektiva i kakvim projektima ćete se baviti?

Temeljna ideja kolektiva je sakupiti ljude sličnih interesa u glazbi, odnosno estetici u širem smislu. Trenutno su nam u planu dva projekta koja ćemo realizirati u noćnoj i dnevnoj varijanti. Noćna varijanta pod nazivom VHS #tape, klupska, ima malo mračniju atmosfera, a popraćena je dobrim soundom i vizualnim interpretacijama. Drugi projekt je VHS #selectors, dnevno i večernje druženje u prostorijama galerije uz laganu selekciju ritmova, te izložbu fotografija i video materijala na kojima radimo unutar kolektiva.

Vizualni dojam je istaknut kao jedna od temeljnih okosnica projekta, kojim konkretnim sredstvima i tehnologijama ga planirate postizati?

Ono što našu platformu čini drugačijom je identitet kolektiva koji se ne ističe samo na klupskim večerima u ulozi video vizuala nego i cijeli spoj likovne, fotografske i glazbene umjetnosti. Sama činjenica da imamo druženja i sviranja u ateljeu nas vežu s likovnom stranom iz koje crpimo planove i projekte. Spoj analogne i digitalne fotografije koju koristimo u ulozi promocije na društvenim mrežama i malih izložba uz selektorske večeri pruža zanimljiviji vizualan pristup promatraču. Isto tako s fotografijom možemo i povezati video medij koji stavljamo u klupski format i promo materijale. Ako sve to zaokružimo, postigli smo jedan drugačiji i zanimljiviji vizualni dojam.

Postoje li već neki konkretni planovi u bliskoj budućnosti kolektiva?

Konkretni planovi su predstavljanje VHS-a na sceni uz različite tipove eventova u Zagrebu i Rijeci, te uključivanje različitih, zanimljivih i kvalitetnih artista, od lokalnih do internacionalnih, te suradnje s ostalim zanimljivim organizacijama i projektima. Više novosti i informacija možete dobiti na našoj Facebook i Instagram stranici, isto tako vas sve pozivamo na VHS #tape1 ove subote 9.6 u Attacku, podebljali smo sound i ulaštili ploče! Vidimo se!

Razgovarao: Neven Prišuta

Osvojite 2×2 upada! Pronađite ovaj post na Klubikon Facebook stranici, lajkajte ga i u komentarima tagirajte osobu koju želite povesti, zatim ga šerajte na public. Izvlačenje je u subotu, 9. lipnja , nakon 12:00h. Sretno!

VHS_Attack_06092018