Još jedan kultni festival pružat će uslugu testiranja kvalitete droga

Ecstasy_bag_1_1200x630

Nakon prošlogodišnje tragedije Bestival će se dodatno pobrinuti za dobrobit posjetitelja

Bestival, jedan od najvećih britanskih festivala, na svom najnovijem izdanju omogućit će partijanerima da anonimno provjere kvalitetu i prirodu supstance koju posjeduju i tako se pridružiti Boomtown, Secret Garden Party i Love Saves The Day festivalima.

“Zbog javne sigurnosti, Bestival je uvijek savjetovao posjetitelje festivala da izbjegavaju uzimati ilegalne supstance”, izjavio je govornik Bestivala za The Independent. “Kakogod, smanjenje štetnih posljedica i dobrobit klijenata naši su prioriteti, stoga surađujemo s agencijama kako bismo istražili mogućnosti javnog zdravstva s ciljem obezbjeđivanja izbora i sigurnosti publici.”

Ovaj četverodnevni festival prošle se godine preselio s Otoka Wight u Dorset, nakon što je 25-godišnjakinja Louella Michie preminula od komplikacija nastalih konumacijom droga.

Na ovogodišnjem Bestivalu koji se održava od 2. do 5. kolovoza očekuje se dolazak 50 tisuća partijanera, a među imenima koja će nastupiti nalaze se London Grammar, Kelela i Grace Jones.

Podsjetimo da su nedavno dvije osobe preminule na Mutiny Festivalu u Portsmouthu od posljedica konzumacije “Heineken” ecstasy tableta.