Facebook više neće uklanjati glazbu iz pozadine vaših video zapisa

Facebook-mobile_heart_1_1200x630

Postignut dogovor s najvećim svjetskim izdavačkim kućama

Facebook napokon uvodi novosti koje će sigurno naići na odobravanje korisnika. Naime, nakon što je postigao dogovor s vodećim svjetskim izdavačkim kućama, Facebook je omogućio svojim korisnicima slobodno objavljivanje videa s glazbenom kulisom koja podliježe autorskim pravima, bez da ima video zapis bude uklonjen.

U trenutku postavljanja video zapisa na mrežu Facebook će obavijestiti korisnike imaju li pravo objaviti autorski sadržaj, ovisno o tome postoji li dogovor s vlasnikom autorskih prava glazbe ili pak ne. Ukoliko Facebook nije sklopio dogovor s vlasnikom prava, glazba će biti uklonjena iz video zapisa, a korisniku jedino preostaje poslati izravan zahtjev vlasniku prava, koji korištenje njegove glazbe treba odobriti putem Facebook Rights Managera.

No, to nije sve, jer Facebook uvodi i novu aplikaciju Lip Sync Live. Kao odgovor na popularnu aplikaciju Musically, Facebook će omogućiti svojim korisnicima da izaberu neku od popularnih pjesama, te da prenose uživo kako uz nju otvaraju usta i pretvaraju se da pjevaju. Na raspolaganju će imati više od stotinu pjesma, a moći će izabrati naslove kao što su “Havana” Camille Cabello, “Welcome to The Jungle” grupe Guns N’ Roses ili “God’s Plan” od Drakea.

U nastavku možete pogledati teaser aplikacije Lip Sync Live.