VIDEO: Mladi Britanci otkrili koje sve droge uzimaju i gdje ih kupuju na Zrću

Brits-In-Croatia-Index_1200x630

Ketamin, mandy, tablete, kokain, travu, heroin, crack...

Prije manje od tjedan dana pred jednim od klubova na plaži Zrće pri preprodaje droge ubijen je 26-godišnji Britanac, a ekipa iz portala Index.hr za vrijeme Hideout festivala odlučila je popričati s britanskim partijanerima i provjeriti ima li na najpopularnijoj hrvatskoj plaži ilegalnih psihoaktivnih supstanci, u kojoj ih mjeri konzumiraju, te o kojim je drogama riječ.

“Uzimam svu drogu do koje mogu doći. Ketamin, mandy, tablete, kokain, travu, heroin, crack… Sve sam uzeo na Zrću”, kazao je jedan od partijanera.

Britanski partijaneri poprilično su otvoreno odgovarali na pitanja, stoga nije bilo teško saznati da se na Zrću droga može nabaviti na svakom koraku, te da je u podjednakoj mjeri prodaju stranci i Hrvati.

“Svi je nude. Puno ljudi. Ovi koji se voze na skuterima i dijele letke za iznajmljivanje. Nude balone, plin… Ima je na svakom uglu”, izjavio je jedan britanski posjetitelj.

Kada je riječ o cijenama, prema izjavama partijanera za vrećicu MDMA-a potrebno je izdvojiti 500 kuna, te od 100 do 200 kuna za jednu tabletu, a čini se da postoje i alternativni načini plaćanja.

“Dala je nekom tipu da joj dira vaginu za besplatnu vrećicu”, saznala je novinarka Indexa intervjuirajući skupinu prijateljica.

Veliki su hit i baloni s plinom koji se mogu kupiti na svakom štandu, a koje mladi Britanci prekomjerno konzumiraju, jer im dušikov oksid koji udišu stvara osjećaj euforije, a za 50 kuna može se kupiti čak 20 ampulica. Ipak, najpopularnija droga među partijanerima sa Zrća ipak je MDMA.