Festival će zbog pretrpljenih duševnih boli isplatiti milijunsku odštetu

Fyre-Festival_1_1200

Organizator Fyre festivala Billy McFarland izgubio još jednu parnicu na sudu

Trakavica o debaklu “ekskluzivnog” Fyre Festivala na Bahamima iz 2017. godine, koji mnogi uspoređuju s filmovima “Igre gladi” i “Gospodar muha”, dobiva svoj epilog.

Naime, nakon što smo pisali da se organizator festivala, Billy McFarland, suočava s mogućom kaznom od 40 godina zatvora, zaključeni su i prvi slučajevi u kojima su dva posjetitelja dobila odštetu u visini od 5 milijuna dolara za pretrpljene duševne boli, odnosno 2.5 milijuna dolara odštete za letove, smještaj, mentalnu bol i patnju po osobi.

Dvojica mladića, Seth Crossno i Mark Thompson, jedni su od žrtava velike Fyre festivalske prevare za čije su iskustvo izdvojili 13 tisuća dolara, a za koji su iznos umjesto iskustva od 5 zvjezdica, all-access festivalske narukvice i luksuznog smještaja dobili sendviče sa sirom i šatore.

“On je stvorio taj veliki event. Navukao je ljude daleko od njihovih domova u drugu zemlju. Bila je to opasna i zastrašujuća situacija”, izjavila je odvjetnica Stacey Miller koja zastupa Seth Crossna i Marka Thompsona.

Za organizaciju Fyre festivala bili su zaduženi Billy McFarland i Ja Rule, međutim potonji je kasnije uklonjen iz tužbe zbog dogovora među strankama.