Oprez! Srbijom kruže smrtonosne ecstasy tablete iz Kine

Ecstasy_Red-Bull_1_1200x630

Sumnja se da je kineska "Red Bull" ecstasy tableta već odnijela tri mlada života

Iz Beograda su u protekla dva tjedna stigle tragične vijesti o smrti 17-godišnjeg Jovana Paunovića, te 21-godišnje Marije Milić, a koje policija povezuje s konzumacijom prekomjerne količine ekstazi tableta.

Dok je u krvi nesretnog mladića pronađena količina ekstazija pet puta veća od smrtonosne, toksikološki nalazi nedavno preminule djevojke još se očekuju. Međutim, prema komentarima Marije Milić koje je napisala na Facebooku, a u kojima navodi da odnedavno i sama uživa u konzumiranju ekstazija, za vjerovati je da je uzrok smrti prekomjerna količina MDMA-a., kako prenosi Blic.

“Jeste on pojeo bone i sve to, ali pazi ovako, da je to bila samo droga, nije. Ja od skoro uživam u ekserima i u svemu. Ako sam ja pojela 15, a on 11… nebitno, meni ovako fizički ništa nije bilo, nisam ni treskavicu imala, ali mi je zato u glavi bio crtani film”, napisala je na Facebooku tragično preminula Mirjana Milić.

Prema pisanjima Blica u Srbiji su se nedavno pojavile opasne roza ekstazi tablete na kojima je otisnut “Red Bull” logo, a koja je na domaće tržište došla ravno iz ilegalnih sintetičkih laboratorija droga iz Kine. Naime, riječ je o psihoaktivnoj supstanci koja sadrži smtonosnu količinu MDMA, a koja se prvi put pojavila u Engleskoj prije dvije godine.