Posjetitelj Ultra Europe festivala preminuo u splitskoj bolnici

Ultra-Europe-2018_by-EDMKevin_1200

Mladi Amerikanac preminuo je zbog konzumiranja prekomjerne doze ilegalnih psihoaktivnih supstanci

Tragična smrt 26-godišnjeg Amerikanca ove nedjelje bacila je sjenu na ovogodišnje izdanje Ultra Europe festivala u Splitu.

Mladić je zadnjeg dana festivala zatražio medicinsku pomoć još na gradskom stadionu Poljud gdje se festival i održavao, međutim, pokušaji reanimacije bili su bezuspješni, kako prenosi Dalmatinski portal.

Neslužbeno se doznaje je da je smrt nastupila zbog konzumiranja prekomjerne doze ilegalnih psihoaktivnih supstanci, a točan uzrok trebala bi pokazati obdukcija koju je zatražio DORH. Na ovogodišnjem, šestom izdanju Ultre liječničku pomoć zatražilo je čak 90 posjetitelja festivala.

Podsjetimo da je prošlogodišnje izdanje Ultre obilježila tragična smrt 24-godišnjeg Splićanina, koji je u strahu pred policijom progutao vrećicu s nekoliko grama marihuane.

Što treba učiniti na nekoj višoj instanci da bi se spriječile tragedije poput ovih ili niza smrtnih slučajeva koje u zadnje vrijeme potresaju Srbiju zbog ekstra jakih ekstazi tableta iz Kine? Srpska nevladina organizacija Re Generacija ima ideju.