Divovska zrcalna kugla pokazivat će put kroz pustinju Burning Man zajednici

The-Orb-design_Burning-Man-2018_1_1200x630

30-metarska kugla posveta je majci Zemlji i ljudskom izričaju

Burning Man je za ovogodišnje izdanje pripremio i 30-metarsku zrcalnu kuglu nazvanu “The Orb”, tešku 30 tona, koja će služiti kao signal za navođenje partijanera, a koju su osmislili danski arhitekti Bjarke Ingels i Jakob Lange.

“Vidljiva je gotovo iz svih djelova pustinje, a pomoći će Burnerima u navigaciji kroz pustinju i pronalaženju puta. Noću će se kugla u potpunosti saživiti s okolišem i postat će dio pustinje. “The Orb” je posveta majci Zemlji i ljudskom izričaju – dizajnirana je tako da se lako napuše i ispuše, ne ostavljajući trag u pustinji.”

“‘The Orb’ je ogledalo ljubitelja Zemlje – reflektira prolazak dana, razvija život i umjetnička djela koja se nalaze ispod nje – nova planeta ljubiteljima znanstvene fantastike, putokaz za putnike ili samo velika disco kugla za one koje vole dobar party”, kazali su voditelji projekta.

Za dovršavanje projekta i za siguran dolazak kugle na odredište potrebno je još 50 tisuća dolara, a doprinijeti možete putem Indiegogo kampanje OVDJE.

Podsjetimo da je Američka kompanija Rocket Lab početkom godine lansirala u zemljinu orbitu visoko reflektirajuću disko kuglu promjera naziva “Humanity Star”.

Ako se slučajno odlučite ići na Burning Man, provjerite koliko će vas doći ta sedmodnevna avantura.